Gebiedsontwikkelaar SADC ontwikkelt samen met o.a. gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland, Schiphol, AMS Institute en TU Delft een Digital Twin van de Airport Corridor. Met de mogelijke doortrekking van de metro ontstaan grote kansen voor gebiedsontwikkeling – doel van de Twin is om die kansen digitaal te simuleren en dan te verzilveren. SADC heeft VINU gevraagd voor het programmamanagement.

Een Digital Twin op regionale schaal die écht kan simuleren. Dat is een grote ambitie, en de kunst is om daar met alle stakeholders stap voor stap naar toe te werken. Al met de eerste resultaten zie je dat het werkt. Het helpt om virtueel door het gebied te wandelen, of om de belangrijkste info in één dashboard te zien. Dan ontstaat direct een meer open gesprek over de toekomst van de regio.

maja bosch

De Digital Twin begon als pilot: kunnen we in een GIS-omgeving data monitoren en analyseren? De opgave voor de vervolgfase is simuleren en dat vraagt om ontwikkeling van kennis, techniek en strategisch vermogen. Hoe kunnen we gebieden in de Airport Corridor vanuit brede welvaart ontwikkelen? Hoe brengen we economie, natuur, gezondheid en welzijn in balans?

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht