In Dordrecht verrijst de komende jaren een grote nieuwe woonwijk, Amstelwijck. Deze nieuwe wijk moet een voorbeeld worden met innovaties op het gebied van energie, mobiliteit, klimaatadaptatie en gezondheid. Wonen in een natuurlijke omgeving, binnen de bestaande stad. Tegelijkertijd is Amstelwijck omringd door spoorlijn en snelwegen. De aanwezigheid van deze infrastructuur maakt het realiseren van een rustige groene woonomgeving tot een grote uitdaging. De gemeente Dordrecht werkt samen met marktpartijen en belanghebbenden aan deze uitdagende gebiedsontwikkeling. VINU heeft in opdracht van de gemeente Dordrecht tussen 2019 en 2022 het projectmanagement verzorgt voor deze gebiedsontwikkeling.

Amstelwijck wordt in alle geledingen van de gemeente Dordrecht ervaren als een stap voorwaarts. Dat is gelukt doordat we niet aan opgeven hebben gedacht en continu de verbinding hebben gezocht.

Bart van Wijk

Door de verbindende schakel te zijn tussen de marktpartijen en de gemeente zijn fraaie plannen gemaakt. De eerste gebieden zijn succesvol via een tender gegund aan ontwikkelaars en in oktober 2022 krijgen de eerste bewoners de sleutel van hun huizen. Amstelwijck wordt echt de ruime, groene, rustige wijk die het beloofde te worden.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht