SADC – Schiphol Area Development Company – is opgericht om de economische en maatschappelijke kracht van de Schipholregio te versterken. Gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer, Provincie Noord-Holland en Schiphol Group zijn elk voor 25% aandeelhouder. SADC vroeg VINU om ondersteuning bij het opstellen van een nieuw strategisch meerjarenplan.

SADC heeft als semipublieke gebiedsontwikkelaar een unieke positie in de regio en dat biedt ruimte voor innovatie. SADC wil voorop blijven lopen en maakt nu een transitie door: van grondontwikkelaar naar een gebiedsontwikkelaar die zich richt op welvaart, welzijn en natuurpositieve werklocaties.

Maja Bosch

De strategie van SADC gaat over de toekomst van de Schipholregio als internationaal knooppunt. Hoe kunnen we regionaal samenwerken aan gebiedsontwikkeling om de Schipholregio te versterken? In het strategieproces hebben we nadrukkelijk de samenwerking gezocht met aandeelhouders en andere stakeholders en zo is het een gezamenlijke koers geworden. Want we willen hier nóg meer: meer wonen, werken, kwalitatief hoogwaardig leven en meer natuur. Het nieuwe strategisch plan gaat over omgang met schaarste – in ruimte, energie, talent, grondstoffen en stikstof – en kwaliteit voor de lange termijn.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.