Verkeersveiligheid raakt ons allemaal; bijna iedereen neemt deel aan het verkeer, wil zich op een prettige manier verplaatsen en weer veilig thuiskomen. Uit de verkeerscijfers blijkt het echter steeds onveiliger te worden op de weg. Ook in Noord-Holland neemt het aantal verkeersslachtoffers toe.

De provincie Noord-Holland geeft daarom een impuls aan de verkeersveiligheid en streeft naar nul verkeersdoden in 2050. Om het aantal verkeersslachtoffers structureel te verminderen, werkt de provincie samen met gemeenten, politie, maatschappelijke partijen in de regio’s Zuid-Kennemerland & IJmond, Regio Alkmaar, Noordkop, Westfriesland en Gooi & Vechtstreek.

VINU-ers Inge van Huffelen en Fabienne Miltenburg hebben namens de provincie Noord-Holland tijdelijk het projectmanagement van het uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid verzorgd. Dit uitvoeringsprogramma bundelt maatregelen op het gebied van infrastructuur, gedrag en voorlichting om risicolocaties aan te pakken. Verkeersonveilige locaties worden risicogestuurd aangewezen volgens de SPV2030-methode (Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 van de Rijksoverheid). In het najaar 2023 heeft de provincie samen met de Noord-Hollandse gemeenten, de politie en maatschappelijke organisaties, het uitvoeringsprogramma ondertekend, om te laten zien dat Noord-Holland zich hard maakt voor een verkeersveilige leefomgeving.

Bron foto’s: Thijs Dekker, PNH en website PNH

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.