Kan Nederland testland worden voor de hyperloop? Met de hyperlooptechnologie worden mensen of goederen met hoge snelheid door een bijna-vacuümbuis vervoerd. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelde VINU – samen met Buck, TNO en Arup – de vraag onder welke omstandigheden Nederland een testtraject zou kunnen opzetten.

Testland klinkt goed – maar die ambitie betekent niet meteen dat je als overheid de voorfinancierder van een technologie in kinderschoenen moet zijn. Ons advies laat zien hoe realisme en ambitie goed in balans blijven.

Harold Lek

Onze focus lag op governance en financiële haalbaarheid. We hebben vier kansrijke modellen voor governance uitgewerkt, gelinkt aan verschillende innovatiestrategieën voor de Rijksoverheid: van innovatiekatalysator tot voorloper. Aanleg van een testtraject is kostbaar en kwetsbaar – daarom hebben we uiteindelijk geadviseerd om een nationaal, op Europa georiënteerd Hyperloop-innovatieprogramma op te richten.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.