Duurzaamheid is in Beverwijk niet vanzelfsprekend: Beverwijk heeft veel industrie, een haven, twee snelwegen én overvliegend verkeer van Schiphol. Tegelijkertijd werkt ook Beverwijk werken energietransitie, klimaatadaptatie en afvalreductie, terwijl veel Beverwijkers geen dikke portemonnee hebben. Grote uitdagingen voor een kleine gemeente. VINU ontwikkelde een programma duurzaamheid en bereidde de besluitvorming voor.

Beverwijk is een echte ‘doe gemeente’, duurzaamheid leeft door te doen. Tof om door projecten op te zetten de inwoners en ondernemers te faciliteren zodat zij zelf aan de slag kunnen!  VINU combineert een uitgekiende strategie met een hands on mentaliteit, die sluit hier goed aan!

margriet jansen

Het programma duurzaamheid zet in op vier thema’s: energietransitie, klimaatadaptatie, luchtkwaliteit en circulaire economie. Het programma is opgesteld samen met de gemeentelijke collega’s en externe partners en sluit daardoor goed aan op lopende initiatieven. Een belangrijk deel van de inzet is gericht op wat inwoners zélf kunnen doen, soms met een zetje vanuit de gemeente. Op die manier wordt verduurzaming bereikbaar voor minder welgestelde inwoners en betaalbaar voor de gemeente.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht