Samen met inwoners Beverwijk verduurzamen

Duurzaamheid is in Beverwijk niet vanzelfsprekend: Beverwijk heeft veel industrie, een haven, twee snelwegen én overvliegend verkeer van Schiphol. Toch werkt Beverwijk aan de energietransitie, klimaatadaptatie en afvalreductie. En dit terwijl veel Beverwijkers geen dikke portemonnee hebben. Grote uitdagingen voor een kleine gemeente. VINU ontwikkelde samen met inwoners een programma duurzaamheid en bereidde de besluitvorming voor.

Beverwijk is een echte ‘doe gemeente’, duurzaamheid leeft door te doen. Tof om door projecten op te zetten de inwoners en ondernemers te faciliteren, zodat zij zelf aan de slag kunnen! Het lukte hier om de strategie te combineren met een hands-on mentaliteit.

Margriet Jansen

Het programma duurzaamheid gaat over energietransitie, klimaatadaptatie, luchtkwaliteit en circulaire economie. De focus lag zoveel mogelijk op wat inwoners zélf kunnen doen, soms met hulp van de gemeente. Op die manier is verduurzaming bereikbaar geworden voor minder welgestelde inwoners.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.