Om de leefbaarheid te verbeteren en de regionale bereikbaarheid te versterken moet er een nieuwe verbinding komen tussen de snelwegen A8 en A9. De huidige verbinding (N203) gaat dwars door de stedelijke kernen van Krommenie en Assendelft. Het gevolg is een onvoldoende bereikbaarheid in de regio en een slechte leefbaarheid in de kernen.  

De provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, de rijksoverheid en de gemeenten willen hier iets aan doen. Een belangrijke uitdaging is de Stelling van Amsterdam als onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Een goede inpassing in het landschap is heel belangrijk. Ook is het op een goede manier betrekken van de verschillende belanghebbenden bij deze uitdagende opgave van groot belang. Zo lopen de belangen uiteen van het behouden van het landschap tot verbetering van de geluid- en luchtkwaliteit. Om dit voor elkaar te krijgen verzorgde VINU in opdracht van de provincie het omgevingsmanagement.

Als omgevingsmanager tussen de partijen op zoek naar het beste resultaat.

Bart Gerrits
071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.