Maja Bosch

“De toekomst verkennen vanuit oprechte nieuwsgierigheid. Dat is de eerste stap om samen in actie te komen.”

Maja heeft ruime ervaring als projectmanager en adviseur bij complexe strategie-, visie- en innovatieprojecten voor overheden, publieke organisaties en de private sector. Zij is gespecialiseerd in visievorming, toekomstverkenningen en scenarioplanning als middelen om meerdere partijen samen te brengen rondom complexe problemen. Maja is opgeleid als industrieel ecoloog (TU Delft/Universiteit Leiden) en vertaalt de lessen die we leren van de natuur naar onze complexe, menselijke systemen.

Haar enthousiasme en betrokkenheid gaat volgens opdrachtgevers samen met een sterk analytisch vermogen. Maja is in staat om snel tot de kern te komen. Haar kracht ligt in het tastbaar maken van de toekomst: zo versnelt zij het komen tot acties, omdat er een groot draagvlak uitgaat van een gedeeld toekomstbeeld.

Maja heeft bovendien ruime ervaring in de rol van omgevingsmanager bij complexe strategische opgaven, waarbij iedereen een plek aan tafel verdient: van specialist of bestuurder tot omwonende. Zij ontwikkelde nieuwe (digitale) methoden en technieken voor participatie, vanuit de overtuiging dat iedereen – ongeacht een eventuele kennisvoorsprong – goed mee moet kunnen beslissen over de eigen leefomgeving.

Maja woont met haar vriend in Amsterdam – de mooiste stad van Nederland? – en gaat in haar vrije tijd graag naar het bos, de kust of de polder. Vrienden en familie zijn belangrijk voor haar en zij verdiept zich graag in een boek of de politiek.


Een greep uit Maja’s projecten:

  • Projectleider bij diverse projecten Schiphol Trade Park, o.a.: Logistics Zone, Valley, Green data center campus en Digital twin, SADC
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.