Joris Tensen

“Eerst afstemmen, dan aftrappen. Dat leidt tot het beste samenspel”

Na zijn studie Politicologie is Joris in september 2018 begonnen met een traineeship. De eerste acht maanden hiervan werkte hij bij gemeente De Ronde Venen als projectsecretaris duurzaamheid. Hier maakte hij kennis met projectmatig werken en complexe ruimtelijke vraagstukken. Hierop volgde zijn opdracht als beleidsmedewerker mobiliteit en omgevingsmanagement bij de gemeente Waddinxveen. In deze zestien maanden ontwikkelde hij zich verder. Zo pakte hij door om namens de gemeente mee te draaien in bovenregionale ontwikkelingen rondom mobiliteit en infrastructuur.

Het werken bij gemeenten lag Joris goed, al merkte hij de behoefte om meer direct met projectmanagement aan de slag te gaan. Om die reden besloot hij om in september 2020 bij VINU aan de slag te gaan als projectleider.

Joris is analytisch en energiek. Hij houdt ervan om verschillende partijen samen te brengen en vanuit diverse belangen de gemene deler te vinden. Hij heeft affiniteit met vraagstukken rondom omgevingsmanagement, mobiliteit, infrastructuur en duurzaamheid. Het contact met de omgeving en de diversiteit aan belangen is wat hem daarin aanspreekt.

Joris woont in Amsterdam. In zijn vrije tijd doet hij aan boulderen. Daarnaast speelt hij graag een goed bordspel, bezoekt hij een film of stapt hij op de racefiets.


Een greep uit Joris` projecten:

  • Programmasecretaris Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen’ – Provincie Noord Holland
  • Projectsecretaris Stationsagenda – Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
  • Assistent-projectmanager Fietsbrug/ecoduct A13 – Gemeente Delft
  • Projectleider LVMB Werkplan – Landelijk Verkeersmanagement Beraad
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.