Jelle Postma

“Verder kijken dan wat aan tafel gebeurt is de sleutel om een project tot succes te maken.”

Na het afronden van de studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente ging Jelle aan de slag als trainee bij de provincie Noord-Holland. In 2015 stapte hij over naar VINU waar hij doorgroeide tot senior projectmanager en adviseur. Binnen VINU is Jelle als lid van het MT verantwoordelijk voor het werkveld Mobiliteit.

De expertises van Jelle zijn mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Hij heeft ervaring met het leiden van complexe projecten en programma’s, waaronder MIRT-Onderzoeken en MIRT-Verkenningen. Jelle houdt er van te werken op het snijvlak van beleid en uitvoering en is sterk in het bijeenbrengen van partijen door te zoeken naar gemeenschappelijke belangen.

Vrienden en familie omschrijven Jelle als ondernemend, creatief en communicatief. Hij is gemakkelijk in de omgang en weet met zijn enthousiasme mensen met zich mee te krijgen. Jelle houdt vol tot hij het antwoord heeft. Met aandacht voor de mens krijgt hij zaken voor elkaar.

Jelle woont samen met zijn vriendin in Haarlem. In zijn vrije tijd rijdt hij graag op zijn motor. Een meer rustgevende hobby is het verzamelen van unieke horloges.


Een greep uit Jelle’s projecten:

  • Projectmanager MIRT-Onderzoek Amsterdam Bay Area – Ministeries van IenW en BZK, Rijksvastgoedbedrijf, provincies Noord-Holland en Flevoland, regio Gooi & Vechtstreek, Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Amsterdam en Almere
  • Programmamanager Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Openbare Ruimte – gemeente Haarlem
  • Projectmanager MIRT-Verkenning mobiliteit en gebiedsontwikkeling CID en de Binckhorst – Ministeries van IenW en BZK, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg
  • Onafhankelijk projectmanager regionale bereikbaarheid – Regio Zuid-Kennemerland
  • Projectmanager ontwikkeling Grondbeleid – Provincie Noord-Holland
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.